Skip to content

Leden van Sociëteit Intimus bezoeken Cool Control

Op 23 januari 2024 brachten de leden van Sociëteit Intimus een bezoek aan Cool Control. Cool Control is een bedrijf, gevestigd op Honderdland, dat kwalitatief hoogstaande logistieke dienstverlening biedt. De klanten zijn internationale producenten en exporteurs van (exotisch) fruit. Men is gespecialiseerd op het gebied van douaneformaliteiten, gekoelde opslag, kwaliteitsbeheersing, value added logistics en transport.
We werden ontvangen door Rob Mulder, de grondlegger van het bedrijf. Ron begon in 1995 zijn eerste activiteiten op het gebied van de koeling van fruit. De eerste vestiging is er één in de toenmalige veiling ‘s-Gravenzande. Inmiddels beschikt men over vier locaties op Honderdland. Elke dag komen gemiddeld 55 containers binnen. Het gaat per week om 90.000 dozen advocado’s. mango’s, kiwi’s, limes etc. Er werken ongeveer 120 mensen, waarvan 60 tijdelijk. Het bedrijf wordt thans gerund door Robert en Barry Mulder, de zoons van Rob Mulder.
De leden kregen een bijzonder boeiende rondleiding, waarbij Rob gepassioneerd vertelt over zijn prachtige bedrijf en de kansen en uitdagingen die hij de komende jaren voor zich ziet.

Back To Top