Skip to content

Slotbijeenkomst seizoen 2020 – 2021

Na een lange periode van relatieve stilte heeft Sociëteit Intimus weer een gezellige dag beleefd. Op zaterdag 26 mei werden alle leden met hun partners ontvangen bij Grieks restaurant Milos met koffie, Grieks gebak en daarbij een bekend Grieks drankje Ouzo genaamd. De stemming zat er dus al vroeg in.

Na enkele woorden van welkom is er een historische puzzel-wandeltocht door het centrum van ’s-Gravenzande, uitgezet door Peter van der Hout. Hierbij werden diverse historische locaties aangedaan, met pittige vragen die eigenlijk slechts door de échte breeje-durpers konden worden beantwoord. Onder andere de echte achternamen van kleurrijke en luisterrijke oud-bewoners van de Barak werden gevraagd zoals “Jan de Opera” en “Bertus de Hakkelaar” of de naam van het zaaltje achter voorheen Vingerling, het zaaltje van Stolze.

Halverwege de wandeltocht was er gelegenheid om de dorst te lessen aan het Vaartplein waar reeds vele jaren een tapperij gevestigd is. Er was zelfs een aantal leden nog nooit bij Café Beurs binnen geweest. Na afloop van de tocht werd het gezelschap ontvangen voor een uitstekend diner bij restaurant ”De Viersprong”, de vaste locatie voor alle feestelijkheden.

Sinds 1955 komt Sociëteit Intimus in de wintermaanden elke dinsdag bijeen om met elkaar van gedachten te wisselen. De leden leggen een kaartje, matten of maken een gezellig praatje met elkaar.

Voorheen in de Spaansche Vloot, vanaf september in de nieuwe locatie ernaast in de binnenkort te openen The Steakclub (zie foto). Regelmatig worden er ook leerzame en interessante uitjes georganiseerd.

Op de derde dinsdag van september wordt het nieuwe seizoen geopend. Secretaris Jacob Huijsman is altijd bereid belangstellenden te informeren over de activiteiten die worden ondernomen en over de mogelijkheden om toe te treden tot Sociëteit Intimus.

Back To Top