Skip to content

Seizoen 2021 – 2022 Sociëteit Intimus op Prinsjesdag geopend

De leden van Herensociëteit Intimus hebben op 21 september in een gezellige bijeenkomst in Restaurant de Viersprong het seizoen 2021 – 2022 geopend.

Sociëteit Intimus ontstond in 1955 en had heel lang een duidelijke binding met de lokale tuinbouw. Veel leden waren, en zijn, dan ook actief onder het glas, op het land of in nauw aan de glastuinbouw verwante bedrijven. Inmiddels is het ledenbestand afkomstig uit alle geledingen uit de ’s-Gravenzandse gemeenschap. Wat gebleven is, is dat Sociëteit Intimus gedurende het voorjaar en de zomer niet bijeenkomt en alleen in het najaar en de winter bijeenkomsten organiseert. Deze hebben elke week plaats op dinsdag en worden gehouden in The Steakclub, gelegen in de Langestraat vlak bij de locatie waar Intimus de eerste 55 jaar van haar bestaan bijeenkwam, de Spaansche Vloot. Bijzondere bijeenkomsten worden vaak georganiseerd in De Viersprong.
Traditiegetrouw wordt een nieuw “soosjaar” op Prinsjesdag, de derde dinsdag in september geopend. Dit jaar werd een feestelijke bijeenkomst georganiseerd in De Viersprong, waar de leden met hun partners een uiterst genoeglijke avond beleefden. Het diner werd verlevendigd met een Pub-quiz, verzorgd door de Quiz-brothers. Om een goede score te bereiken, was niet alleen kennis nodig van nieuws, muziek en actualiteit maar ook van de ’s-Gravenzandse geschiedenis.
Op de reguliere avonden van de sociëteit leggen de leden een kaartje, matten of maken een gezellig praatje met elkaar. Ook worden regelmatig leerzame avonden met sprekers en interessante uitjes georganiseerd.

Meer gegevens over Sociëteit Intimus zijn te vinden op de website (www.societeit-intimus.nl). Voorzitter Matthé Elema en secretaris Jacob Huijsman zijn altijd bereid belangstellenden te informeren over de activiteiten die worden ondernomen en over de mogelijkheden om toe te treden.

Back To Top