Skip to content

Leden Sociëteit Intimus trappen af voor een nieuwe seizoen

Het nieuwe seizoen van Herensociëteit Intimus is begonnen. Traditiegetrouw werd het “soosjaar” van Intimus op Prinsjesdag gestart met een speciale bijeenkomt in de Viersprong, waar de leden met hun partners een uiterst genoeglijke avond beleefden.

Een week later had een excursie plaats naar Noord Holland. Eerst werd Bejo in Warmenhuizen bezocht. Daarna werd een bezoek gebracht aan Sow to Grow in Enkhuizen.

Bejo is een wereldspeler op het gebied van de veredeling van groentezaden. Het is een internationaal familiebedrijf met vestigingen in meer dan 30 landen en met 1.900 medewerkers. We volgen de Seed Quality Tour. Deze tour volgt de weg die het zaad bij Bejo aflegt, om uiteindelijk als topkwaliteitszaad aan telers over de hele wereld geleverd te worden. Het weer was helaas belabberd, waardoor een bezoek aan de Demovelden niet kon doorgaan.

Vervolgens werd een bezoek afgelegd aan Sow to Grow, een “experience” gevestigd in een prachtig oud pand in Enkhuizen. Men wil laten zien welke rol plantenveredeling speelt om de wereld te voorzien van voldoende en gezond voedsel. Het richt zich op een breed publiek met een informatief en aantrekkelijk gepresenteerd programma. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner.

Back To Top