Skip to content

Leden Sociëteit Intimus sluiten soosseizoen 2021 / 2022 af

De leden van Herensociëteit Intimus hebben op 9 april in een gezellige bijeenkomst in Restaurant de Viersprong het seizoen 2021 – 2022 afgesloten. Tijdens de bijeenkomst werd extra aandacht besteed aan de komst van zeven nieuwe leden, waardoor Intimus op dit moment weer bijna 50 leden telt.

Traditiegetrouw wordt een “soosjaar” van Intimus begin april beëindigd met een speciale bijeenkomst. Deze had plaats in De Viersprong, waar de leden met hun partners een uiterst genoeglijke avond beleefden. Voorzitter Matthé Elema constateerde in een korte terugblik dat vanwege Corona veel activiteiten niet konden doorgaan. Tegelijkertijd, zo stelde hij verheugd vast, hebben we een behoorlijk aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Ook kondigde hij aan Intimus voor het eerst in haar bestaan een zomeractiviteit zal organiseren, t.w. een Zuid Afrikaanse Braai op 21 juni, de langste dag.

Sociëteit Intimus ontstond in 1955 en had heel lang een duidelijke binding met de lokale tuinbouw. Veel leden waren, en zijn, dan ook actief onder het glas, op het land of in nauw aan de glastuinbouw verwante bedrijven. Inmiddels is het ledenbestand afkomstig uit alle geledingen uit de ’s-Gravenzandse gemeenschap. Wat gebleven is, is dat Sociëteit Intimus gedurende het voorjaar en de zomer niet bijeenkomt en alleen in het najaar en de winter bijeenkomsten organiseert. Deze hebben elke week plaats op dinsdag en werden het afgelopen seizoen gehouden in The Steakclub, gelegen in de Langestraat vlak bij de locatie waar Intimus de eerste 60 jaar van haar bestaan bijeenkwam, de Spaansche Vloot. Bijzondere bijeenkomsten worden vaak georganiseerd in De Viersprong.

Op de reguliere avonden van de sociëteit leggen de leden een kaartje, matten of maken een gezellig praatje met elkaar. Ook worden regelmatig leerzame avonden met sprekers en interessante uitjes georganiseerd.

Meer gegevens over Sociëteit Intimus zijn te vinden op de website (www.societeit-intimus.nl). Voorzitter Matthé Elema en secretaris Jacob Huijsman zijn altijd bereid belangstellenden te informeren over de activiteiten die worden ondernomen en over de mogelijkheden om toe te treden.

Back To Top