Skip to content

Sociëteit Intimus brengt bezoek aan Wood Creations

Op dinsdag 17 januari bracht het bijna voltallige gezelschap van Sociëteit Intimus een bezoek aan Wood-Creations te Hoek van Holland. Dit van oorsprong ‘s-Gravenzandse bedrijf heeft zich in 18 jaar tijd ontwikkeld tot een toonaangevende interieur-fabriek die faam geniet bij klanten die wat moois en exclusiefs willen.

De trotse Maarten van den Burg gaf eerst een boeiende presentatie over de geschiedenis en werkwijze van bijvoorbeeld hoe anders een keuken wordt ontworpen en vooral geproduceerd. Mede dankzij de net aanschafte frees-robot waren de gasten getuige van een fabricageproces wat zelfs voor een leek overtuigend overkwam. Keukenkastjes van MDF in plaats van spaanplaat is daar een klein voorbeeld van, of (hoe kom je erop) aangepaste keuken krukken op hoogte en diepte bij de lokale meubelstoffeerder. De zitkwaliteit is overtuigend beter.
Samengevat gaan Maarten van den Burg en Maurice Robers niet voor de makkelijke weg maar wat een pracht producten!

De sociëteit brengt regelmatig bezoekjes aan regionale, maar ook nationale bedrijven om de knowhow en filosofie van Neerlands Trots te bewonderen. Zo staat binnenkort ook een bezoek aan de Blankenburg Tunnel op het programma.

De sociëteit komt van september tot half april elke dinsdagavond bijeen bij restaurant De Buren om gezellig te mijmeren, een kaartje te leggen of een interessante spreker te horen. De boventoon is gezelligheid, “het voelt als een vriendenclub” aldus een recent toegetreden lid. Als u geïnteresseerd bent in Sociëteit Intimus kunt u ook eens kijken op de website www.societeit-intimus.nl.

Back To Top