Skip to content

Sociëteit Intimus sluit soosseizoen af met bezoek aan De Westlandse Aardbei

Herensociëteit Intimus heeft op 15 april het seizoen 2022 – 2023 afgesloten. ’s-Middags werd een bezoek gebracht aan De Westlandse Aardbei. ’s-Avonds was er een gezellige bijeenkomst in de Viersprong.

Bij Kwekerij de Westlandse aardbei, gevestigd aan Maasdijk 73 a, werden de leden ontvangen door Jaco en Sandra Huijsman. Sandra en Jaco vertelden dat het bedrijf 2,3 ha groot is en dat zij daar sinds 2004 aardbeien onder glas telen. Men kent twee oogstperiodes. De aardbeienteelt is een heel arbeidsintensieve teelt, alles gebeurt nog met de hand.
Voor Jaco en Sandra staat het creëren van smaak voorop. Ze laten de aardbeien aan de plant rijpen. De aardbeien worden grotendeels in een straal van 50 kilometer rondom het bedrijf verkocht. Er is één verkooppunt in een dorpskern en er is het hele jaar een vaste prijs voor alle klanten. Winkels kunnen zes dagen per week voorzien worden van dagvers geoogste aardbeien. Op het bedrijf zelf staat een automaat waar consumenten zeven dagen per week verse aardbeien kunnen kopen.

’s-Avonds werd het programma vervolgd in De Viersprong, waar de leden met hun partners een uiterst genoeglijke avond beleefden. Voorzitter Matthé Elema constateerde in een korte terugblik dat Intimus een goed jaar achter de rug heeft, met veel en gevarieerde activiteiten. De nieuwe locatie voor de wekelijkse bijeenkomsten Restaurant de Buren is een groot succes. Ook hebben we een weer een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen. Wim Vogels en Peter van der Hout verzorgden een intermezzo, waarbij ze nog een keer terugkwamen op het bezoek aan de Westlandse Aardbei.

Meer gegevens over Sociëteit Intimus zijn te vinden op de website (www.societeit-intimus.nl). Voorzitter Matthé Elema en secretaris Jacob Huijsman zijn altijd bereid belangstellenden te informeren over de activiteiten die worden ondernomen en over de mogelijkheden om toe te treden.

Back To Top